IZVORNI ISTARSKI PROIZVODI

Razne sorte vina i ekstra djevičanska maslinova ulja

VINA MASLINOVA ULJA

O nama


Izvorni proizvodi

koje istarska crvenica može podariti

Tvrtka Kalavojna d.o.o. utemeljena je 2000. godine s namjerom da bude prepoznatljiva po proizvodnji svih izvornih proizvoda koje istarska crvenica može podariti. Započeli smo s obradom manjih vinograda Malvazije i Merlota, maslinikom, te smo kasnije obogatili naš rad novim nasadima Terana, Refoška, Chardonneya kao i novim sadnicama maslina u našim maslinicima. Cilj nam je u budućnosti širiti proizvodnju visokokvalitetnih sorti vinove loze, konstantno podizati kvalitetu gotovog proizvoda, te istaknuti i ponuditi tržištu nešto drugačiju, inovativniju liniju proizvoda.

Naši vinski podrumi locirani su na imanju na području južne Istre u malom istarskom mjestu Radeki Polje. Zahvaljujući konstantantnom rastu, te zahtjevima tržišta naši su se podrumi u vrlo kratko vrijeme proširili. Za primarnu proizvodnju i ambalažiranje kupljena je linija, te je investirano u kupnju barrique bačava koje oplemjenjuju aromu naših vina, stvarajući na taj način novu, posebnu kreaciju okusa. U našoj bogatoj ponudi možete pronaći buteljirana i kvalitetna bijela vina (Malvaziju, Chardonnay, Žuti muškat, Sivi pinot i Chardonnay barique) crna vina (Merlot, Teran, Cabernet sauvignon i Syrah) , frizzantino (Chardonnay i Rose) i pjenušac Bon Castello Pinot sivi

Osim buteljiranih vina u ponudi imamo izvrsno ekstra djevičansko maslinovo ulje. Naši maslinici obiluju sortama karbonaca, žižolera, rosinjola, buža, bjelice, leccino, frantoio i picholine.

NAŠA VINA


nagrade i priznanja

U našoj bogatoj ponudi možete pronaći buteljirana i kvalitetna bijela i crna vina, frizzantino i pjenušac od ručno ubranih sorti koje rastu u našim vinogradima.

Od 2005 godine do danas nastupili smo na 11 manifestacija vinara gdje smo osvojili 10 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih medalja za izvrsnost.

Vinarija


Objedinjuje

podrum i kušaonu

Vina i ekstra djevičanska maslinova ulja prodajemo u nizu naših prodavaonica, a možete ih naći i u svim boljim ugostiteljskim objektima kao i prodavaonicama naših poslovnih partnera.

Pored osnovne djelatnosti poduzeće Kalavojna širi svoje poslovanje i otvaranjem restorana u Medulinu. U restoranu nudimo naša vina raznih sorti grožđa i ekstra djevičanska maslinova ulja kao nadopunu bogate i kvalitetne gastronomske ponude.

Sve naše proizvode možete kupiti u našoj Vinariji Kalavojna koja se nalazi na staroj magistrali Pula –Rijeka, u mjestu Loborika gdje se skreće za Radeki Polje.

Vinarija je u sklopu novog objekta koji objedinjuje podrum i kušaonu vina. Posjetite li nas, uz pratnju naših vina i delicija, uživati će te u pogledu na vinograde i neumoran cvrkut ptica.

Za sve vinoljupce i one koji će to postati, nudimo degustaciju „Kalavojna“ vina, extra djevičanskog maslinovog ulja uz izvorne istarske delicije lokalnih proizvođača.

Dogovorite degustaciju


EKSTRA DJEVIČANSKA MASLINOVA ULJA


nagrade i priznanja

Naši maslinici obiluju sortama karbonaca, žižolera, rosinjola, buža, bjelice, leccino, frantoio i picholine od kojih pravimo prepoznatljivo mirisno i ukusno višestruko nagrađivano extra djevičansko maslinovo ulje.

Od 2007 godine do danas nastupili smo na 16 manifestacija maslinara gdje smo osvojili 14 zlatnih, 2 srebrne i 2 brončane medalje za izvrsnu kvalitetu.

Degustacije


Vina i ekstra

djevičanskih maslinovih ulja

U sklopu našeg podruma i kušaone u Radeki Polju nudimo degustaciju svih naših proizvoda uz delicije lokalnih autohtonih proizvođača. U ponudi su :

1. TASTE „SV.GERMAN“ – dvije vrste bijelog i dvije vrste crnog vina, degustacija extra djevičanskog maslinovog ulja i fingerfood, trajanje 1h
2. TASTE „KALAVOJNA“ – tri vrste bijelog vina, tri vrste crnog vina, extra djevičansko maslinovo ulje, fingerfood, trajanje 1h
3. TASTE „BON CASTELLO“ – tri vrste bijelog vina, tri vrste crnog, extra djevičansko maslinovo ulje i fingerfood, trajanje 1h 30 min

Postoji mogućnost:
 • privatne degustacije koju možemo po želji posjetitelja mijenjati uz prethodnu najavu i dogovor
 • privatne degustacije naših vina i pjenušca uz vrhunske riblje i mesne delicije koje će pripremati poznati kuhari, uz prethodnu najavu, dogovor i prilagodbi željama posjetitelja
 • za organizaciju eventa

POTREBNA JE PRETHODNA REZERVACIJA:

Mail: kalavojna @inet.hr
Tel.: ++385 98 690 164, ++385 52 381 974

RADNO VRIJEME VINARIJE :

Ljetno : 01.04 – 31.10, od 10h-19h
Zimsko : 01.11. – 31.03, od 10h-16h

NEDJELJOM I PRAZNIKOM NE RADIMO !

Novosti


27.04.2019

Kalavojna ima najbolju istarsku Malvaziju

južne Istre

U Vodnjanu je 27. travnja održana manifestacija „Dan ulja i vina - Giornata dell'olio e del vino“, nastala spajanjem dviju smotri: Smotru maslinovih ulja Istre (ove godine 25. po redu) i Smotru vina južne Istre (godinu stariju od Smotre maslinovih ulja) na kojoj je naša Malvazija istarska osvojila titulu za najbolje ocijenjeno bijelo vino

Više..

02.04.2019

Delegacija bavarske Općine Bischofsmais

na degustaciji i turi po našem podrumu

Na prekrasan proljetni dan ugostili smo delegaciju bavarske Općine Bischofsmais zaslugom predstavnika Turističke zajednice Marčana koji su prepoznali i cijene našu ponudu, proizvode i strast koju ulažemo u proizvodnju i prezentaciju naših vina i maslinovog ulja te su odlučili svoje prijatelje i kolege iz pobratimljene općine provesti kroz naš podrum.

Više..

22.03.2019

Noćnjak 2019. Kalavojna osvaja Priznanje

za najbolje srednje intenzivno maslinovo ulje

Na 21. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara NOĆNJAK 2019. održanoj od 21. do 24. ožujka 2019. godine u Splitu i Neumu, Kalavojna je osvojila Priznanje za najbolje srednje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti.

Više..

 kušaona kušaona2 muškat proizvodi od maslina 2 proizvodi od maslina proizvodnja restoran rose vina vinarija vinograd